Welkom bij de stamboom van de familie Bouquet

In de 17e en de 18e eeuw zijn diverse families Bouquet vanuit Frankrijk in de Nederlanden terecht gekomen: De naam Bouquet of Boucquet komt in Nederland voor op een aantal plaatsen, o.a. Breda, Benthuizen en vooral de grotere steden Vlissingen, Dordrecht, Rotterdam, s’Gravenhage, Leiden en Amsterdam. De oudste is Blasius Bouquet.

Een aantal is uit Nederland vertrokken, zowel een Europese bestemming als naar de Verenigde Staten. Het nageslacht van Jerome Bouquet (Boucquet – Bockee) is onderwerp van studie geweest. Dit geslacht is later Bockee vernoemd. Dit is te vinden in het boek “the Bockee famely” geschreven door Martha Bockee in 1897. De Zwitserse generaal Henry Bouquet, die enige tijd in Nederland heeft doorgebracht onder meer als Kapitein Commandant van de Zwitserse Garde in dienst van de toenmalige Staten Generaal en die een belangrijke rol heeft gespeeld in de Amerikaanse Vrijheidsoorlog.

In 1995 ben ik begonnen met het in kaart brengen van de stambomen van de families Bouquet in Nederland. De gegevens heb ik gevonden in diverse archieven in Nederland en België en de genelogische websites op internet. Ook belangrijk was de medewerking van veel Bouquet families. Enkele websites in Nederland over families Bouquet zijn met hulp van mijn gegevens opgebouwd.

In Nederland resteert thans een uit Luik afkomstig Rooms-Katholiek geslacht Bouquet, welke zich in Amsterdam vestigde, waarvan de stamvader Donne (Deudonné) Bouquet, geboren 30 oktober 1741 in Luik, Belgie, overleden te Amsterdam. Donne (Dieudonné) trouwde, 27 jaar oud, op 11 december, 1768 in Amsterdam met Anna Maria Kok ± 23 jaar oud, nadat zij op 25 oktober 1768 in Amsterdam in ondertrouw zijn gegaan. Voor hun huwelijk woonde Donne (Dieudonné) op de Achterburgwal en Anna Maria op de Bloemgracht. Na hun huwelijk woonde ze in de Voetboogsteeg 't 5e huis van de Heiligeweg. Anna Maria Kok is geboren omstreeks 1745 in Capelle, Zeeland, overleden op 25 februari 1815 te Amsterdam. De generaties van de families Bouquet zijn te vinden op deze website.

Indien gewenst worden levende personen zo veel mogelijk weggefilterd in verband met de wettelijk verplichte bescherming van de privacy. ( Komt u dat toch tegen, laat u mij dat dan alstublieft weten.) Omdat ik niet alle gegevens in de archieven zelf gecontroleerd heb en omdat de gegevens in mijn database beschermd zijn, geef ik alleen namen, plaatsen en jaartallen en kleine bijzonderheden. Van een aantal families kunt u meer gegevens vinden in de genealogieën.

De stamboom Bouquet begint omstreeks 1741 en ik doe verwoede pogingen om nog verder terug te gaan in de tijd. Alle hulp van buitenaf is natuurlijk van harte welkom. Heeft u vragen, aanvullende gegevens of correcties op deze Bouquet families dan kunt u mij een e-mail sturen. Als u familiefoto's hebt die u in het fotoalbum wilt laten zien mail me die en ik zal ze zo spoedig mogelijk plaatsen.

Deze website "Stamboombouquet" is eigendom van Rob van Lingen en wordt beschermd door copyright wetgeving. Republicatie van de inhoud is uitdrukkelijk verboden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Rob van Lingen.

Met dank aan de Bouquet families in Nederland en Belgie voor de informatie over hun familie.


Rob van Lingen / Jennie van Lingen-Bouquet
Bernard Zweersstraat 32,
1544 MB Zaandijk,
Nederland
Tel: (031)075- 6284722

Email: info@stamboombouquet.nl
© Copyright 2009